ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

7 tecken på en bra barnvakt

Du är i behov av en pålitlig barnvakt, och har därför sökt, och fått in, rekommendationer från vänner, släktingar och bekanta. Du har även kollat referenser och slutligen bestämt dig för att anlita en vårdgivare till dina kära barn. Men hur vet du om din nya barnvakt verkligen gör ett bra jobb? Här är några tecken att hålla utkik efter.

Ditt barn värmer upp till sin nya barnvakt. Det kan ta ett tag innan ditt barn gillar och litar på den nya människan som ska passa dom. Och inte ens de bästa vårdgivarna kan ersätta dig eller din partner. Men ditt barn bör värma upp till sin barnvakt efter några sittningar.

Om det inte händer, kan det betyda att barnvakten inte förser ditt barn med den värme och komfort ditt barn behöver. Det kan även vara så att deras personligheter inte matchar varandra.

Din barnvakt håller dig uppdaterad. En passare som tar sitt jobb på allvar håller dig informerad genom att lämna anteckningar, eller kanske även en daglig rapport. På så sätt håller dig uppdaterad om eventuella problem, stora som små. Självklart är detta något du själv kan initiera med ett möte med barnvakten.

Din barnvakt lämnar inte smuts för dig att ta hand om. Din barnvakt ska fokusera på ditt barn, och på att städa ditt hem. Men hon ska plocka rent efter barnen, och sig själv. Hon bör även torka av smuts från barnens ansikte och händer.

Din barnvakt är genuint glad att träffa dina barn. Om din barnvakt verkligen gillar att vara med dina barn, kommer du att enkelt märka av det. Det kommer även ditt barn att känna av. Hennes kärlek till barn kommer att skina igenom varje gång de träffas.

Din barnvakt har respekt för din tid. En bra barnpassare kommer i tid, och ringer i de fall något oförväntat inträffar som gör att hon blir sen. Du får även vetskap, i god tid, när hon inte kan ta hand om ditt barn. Och kan till och med hjälpa dig med att hitta en lämplig ersättare.

Din barnvakt hittar kreativa lösningar på problem och samarbetar med dig för bästa möjliga lösning. Det kan vara att din småtting sitter och pysslar när något av materialen tar slut. Och din barnvakt lyckas skaka fram andra material som fungerar alldeles utmärkt.

Om ditt barn inte äter som den bör, vänder barnvakten sig till dig för råd. Att ta sådana initiativ, visar att hon tar sitt jobb på allvar.

Det händer sällan olyckor. Självklart ramlar barnen då och då, men en bra vårdgivare prioriterar säkerhet, både i hemmet och när de ute och leker. Om din barnvakt ska köra dina barn, är det en bra idé att du åker med minst ett par gånger för att se hon upplevs på vägarna. Se också till att bilen är pålitlig, att lämpliga barnstolar finns installerade och att säkerhetsbälten används.