ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Barnvakt under sommaren

Barnvakt under sommaren

Sommaren är härlig och för barn innebär den mycket ledig tid. Skolbarnen har ju ledigt drygt 2 månader och förskolorna stänger ofta 4 veckor mitt på sommaren. Men det är inte alla föräldrar som kan vara långlediga på sommaren. Speciellt inte om du arbetar inom ex. turistnäring eller på en arbetsplats där högsäsongen infaller just på sommaren. Hur får man ihop pusslet? Många har mor- och farföräldrar som ställer upp när de kan men det är inte möjligt i alla situationer. De kanske själva arbetar eller bor långt bort. Då kan det vara bra att anlita en barnvakt eller en barnflicka. Barnen får njuta av sitt sommarlov och du kan arbeta utan dåligt samvete.

Saker du bör tänka på när du vill hyra barnvakt på sommaren

- Gör upp ett bra schema tillsammans med barnvakten. Schemat bör inkludera paus, vila och återhämtning för barnvakten.

- Om barnflickan/barnvakten ska bo hos er så bör ni kunna erbjuda en plats där hon kan rå om sig själv och där det är ”barnfritt”.

- Ge lite förslag på aktiviteter som dina barn gillar. Tipsa om bra utflyktsmål i närheten och vackra platser.

- Påminn om solkräm, flytväst och uppsikt vid stranden ex.

- Tala om för barnvakten att det är okej att ringa närsomhelst om hon skulle ha frågor.

Sommaraktiviteter vid barnpassning

På sommaren är det enklare att hitta på saker med barnen än på vintern. Ska ni stanna i trädgården? Sätt upp ett tält och lek att ni är i vildmarken, ha picknick med nallar och dockor, lek vattenlekar. Ska ni på utflykt kan det vara spännande att gå till skogen och plocka blommor, bär eller hitta roliga pinnar och stenar som man sedan kan pyssla med. Stranden lockar förstås men det kan vara ansträngande att vara nära vattnet med små barn – man får aldrig tappa uppsikten! Spela badminton, krocket eller hoppa hage i solskenet. Det blir både roligare och enklare att hitta på lite aktiviteter under barnpassningen. Vad vill barn göra på sommaren? Bada, leka, äta glass och röra på sig. Några extravaganta utflyktsmål behövs sällan. Tänk på vila och återhämtning. Ta med sagoboken ut i det gröna, ligg en stund i hängmattan eller vila på en filt i skuggan.

Rädda sommaren – anlita en barnvakt

Kanske är det bara fyra veckor om året det handlar om! Under dessa fyra veckor måste livspusslet gå ihop. Om du anlitar en barnvakt under tre veckor och låter barnen vara hos sina mor- och farföräldrar eller kusiner under den fjärde sommarveckan så har du löst situationen. Tänk istället på de härliga resor och semesterdagar ni kan njuta av som familj under höst och vinter. Det är inte barnen som arbetar under sommaren, utan det är du. Barnen har fortfarande ledigt på sommaren och kan på det viset njuta av ännu mer ledighet jämfört med andra barn.

Billigare pris vid fler barnvaktstimmar?

De allra flesta företag som hyr ut barnvakter erbjuder billigare timpris ju mer barnvaktstimmar du behöver. Hör med företaget och kom fram till ett fördelaktigt veckopris eller fast pris för hela perioden. Om du bor i en storstad så kan du jämföra olika barnvaktsföretag för att se var du får bäst pris.