ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Är du ensamstående och behöver avlastning?

Är du ensamstående och behöver avlastning? Hitta en barnvakt!

Att vara ensamstående förälder medför sina utmaningar. Ibland kan det helt enkelt vara svårt att få vardagen att gå ihop. Det är mycket man ska hinna med: hämta barnen på förskolan, laga mat och sköta hemmet. Någon gång behöver man också få en stund över för att bara koppla av. När man inte har en andra förälder som kan ”ta över” är detta extra behövligt. Om man har tur kan man fråga en släkting eller vän som kan ställa upp men det fungerar kanske inte alla gånger. Antagligen bor de långt bort eller har själva svårt att komma ifrån på vardagar. Många unga föräldrar har föräldrar som själva arbetar fortfarande och då är det svårt för dem att hitta tiden – trots att viljan finns där. Är dina föräldrar däremot äldre är det kanske istället orken som inte finns. Våga ta steget och hyr en barnvakt!

Kom över dina rädslor – anlita en pålitlig barnvakt

När man ställer sig frågan: ”Ska jag anlita en barnvakt?” kommer ofta följande frågor upp: ”Ska en helt främmande person ta hand om mina barn?” ”Kan jag lita på barnvakten?” ”Kommer mitt barn att känna sig tryggt?” Ja, frågorna är många och ibland kan man känna sig orolig. Det är bara förståeligt. Våra barn är det käraste vi har och vi vill skapa en trygg och säker miljö runt dem. De företag som erbjuder barnpassning arbetar varje dag med dessa frågor. Deras största fokus är att skapa en trygg och pålitlig miljö för dina barn. Förutom sedvanlig utbildning är det många barnvakter som även är kunniga i hjärt- och lungräddning och första hjälpen. De kan kontakta dig om det skulle behövas och de är mycket erfarna. Släpp din oro och anlita en barnvakt med stor kompetens och trygghet.

Erfarna barnvakter

Många företag som erbjuder barnpassning har personal med stor kompetens och erfarenhet. En del är förskolelärare, andra till exempel trygga pensionärer som har tid över. Planerar du att anlita en barnvakt återkommande så kan du långsamt introducera barnvakten för barnen. Du märker ganska snart hur barnen upplever personen. Jämför med hur det var att första gången lämna barnet på förskolan och hur tryggt barnet känner sig där nu. Varför inte skola in dina barn med barnvakten också? På det viset känner både du och dina barn er extra trygga. Ta referenser och fråga även dina barn vad de tycker om sin barnvakt.

Hur kan en barnvakt underlätta för mig?

När du behöver en barnvakt som finns i din stad eller din omgivning kan du börja med att skriva in ditt postnummer i sökrutan ovan. Sedan ser du vilka företag som finns i din närhet. Företagen erbjuder alla lite olika tjänster men generellt kan de flesta barnvakter hjälpa till med hämtning på förskola/skola/fritids, ordna mellanmål, hjälpa till med läxläsning, natta barnen och mycket mer. De följer dina rutiner och instruktioner och fokuset är hela tiden dina barn. Barnpassning gör att du kan ta det lite lugnare. Tänk på att en förälder utan stress är en bättre förälder. Genom att ordna barnpassning kan du använda din tid bättre. Kvalitetstid med barnen gör alla glada – stora som små!