ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Barnvakter med stor livserfarenhet

Barnvakter med stor livserfarenhet

Det finns mycket vi kan lära av äldre människor. De har stor livserfarenhet och har många gånger tagit hand om både barn och barnbarn i sitt liv. De kan vara en trygg och pålitlig barnvakt i vårt moderna och tekniskt fixerade samhälle. På vår hemsida www.hittabarnvakt.se listar vi företag som erbjuder barnvakter som gått i pension men som fortfarande har orken och en stor portion vilja att ta hand om barn och arbeta extra som barnvakter.

Extrafarmor eller mormor som barnvakt?

Det är viktigt för våra barn att träffa människor i olika åldrar, som har olika erfarenhet av livet. Om du anlitar en extra-farmor eller extra-mormor som barnvakt får dina barn ett annat perspektiv på livet för en stund. Kanske finns inte dina barns mor- eller farföräldrar längre kvar i livet eller så bor de så pass långt bort att det är svårt att träffas ofta. Ibland kan mor- och farföräldrarnas vilja finnas där men den fysiska orken att ta hand om dina barn kan vara begränsad. En inhyrd barnvakt kan ju aldrig ersätta en riktig släkting men du kan vara trygg i valet av barnvakt när du anlitar en pensionär. Be dem gärna berätta för dina barn om sitt liv och hur det var innan surfplattorna och platt-tvn:s tid. Här behövs inga sagoböcker eller barnfilmer. De äldres barndom är spännande nog för dagens moderna barn.

Varför anlita en pensionär som barnvakt?

Om du anlitar en pensionär som barnvakt så bidrar du inte bara till att personen i fråga kan dryga ut sin pension, det blir dessutom oftast billigare för dig. Det är minst lika viktigt för dessa personer att få komma ut och träffa nya människor – få nya intryck. De har inga läxor som väntar på dem eller distraheras inte av sin telefon och stressar inte mellan sina uppdrag. De är där i stunden och umgås med dina barn på ett aktivt sätt. Som företagare är det också extra fördelaktigt att anställa en pensionär, eftersom arbetsgivaravgiften är betydligt lägre jämfört med yngre personer. De äldre barnvakterna är där för dig och dina barn precis som alla andra barnvakter och följer dina instruktioner och rutiner. De kan hjälpa till med hämtning på förskolan, följa med på fritidsaktiviteter ordna kvällsmat och vara ett stöd i läxläsning och mycket mer.

Hitta en erfaren barnvakt

De företag som erbjuder barnvakter som är äldre rekryterar personer som har stor erfarenhet av barn, antingen från sitt privatliv eller från sitt arbetsliv. Här finns pensionerade barnskötare, förskolelärare och pedagoger eller personer som har egna barn eller tagit hand om sina barnbarn. De har stor kompetens och utför sitt arbete på ett lugnt och tryggt sätt. Förutom barnpassning kan du även efterfråga övriga tjänster som hjälp med tvätt och städning (det beror lite på vilket företag du anlitar). Pensionärer arbetar inte för att de måste, utan för att de vill och kan! Anlita en pensionär när du behöver hjälp med barnpassning och ge ditt barn en trygg och erfaren barnvakt.