ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Egenskaper en barnvakt bör ha

Allt fler företag tillhandahåller barnvakt nu för tiden. Vad är det som krävs egentligen?

Att få barn är omvälvande på så många sätt. Oftast inser man inte hur pass mycket livet förändras förrän den dagen då barnet kommer till världen. Plötsligt blir tillvaron väldigt händelserik och föräldrarna har helt plötsligt fått någonting annat än sig själva att rikta full fokus åt.

Men bara för att man får barn så kan man inte ge upp sig själv helt å hållet. Livet i övrigt fortsätter. Arbete, fritidsaktiviteter och socialt umgänge är definitivt saker som går att kombinera med föräldraskapet. Svaret är att anlita en barnvakt för tillfällen då man behöver avlastning. Trots att det ibland kan vara svårt för föräldrar att få tiden att räcka till så finns föräldrar som har gott om tid över.

Självfallet varierar tiden för många. En del är ensamstående föräldrar, och en del har många anhöriga och vänner som kan hjälpa till med barnpassning. Det är givetvis faktorer som påverkar hur mycket av övriga aktiviteter i vardagen som kan hinnas med. Att anlita extern barnpassning kan till olika grader underlätta för föräldrar. Det är viktigt att vardagen för föräldrar fungerar utöver barnpassning, och inte sällan är tempot utanför familjelivet högt.

Att ha möjlighet att få extern avlastning i form av barnvakt har blivit allt vanligare. Därmed inte sagt att många väljer att kombinera extern barnvakt med den hjälp som en del får av anhöriga och vänner. Det finns oerhört många trygga barnvakter därute som har möjlighet att passa ditt barn så du hinner uträtta övriga ärenden. Ska du på middag, jobba över, åka och storhandla i lugn och ro eller någonting annat så kan du planera dessa tillfällen tillsammans med en barnvakt som ställer upp.

Det primära – barnvakten bör tycka om barn
Det är oerhört viktigt att föräldrar känner sig trygga med den barnvakt som de anlitar. Det finns många egenskaper som en barnvakt helst bör ha. Först och främst bör barnvakten såklart tycka om att umgås med barn. Det finns inget utrymme att anlita en barnvakt som vantrivs med sitt yrkesval. Den som tycker om barn blir naturligt engagerad och ansvarsfull.

Säkerhet för barnen är viktigast
En barnvakt bör även vara fokuserad för att barnets säkerhet. En fokuserad barnvakt gör att föräldrar känner den trygghets om många vill. Lyhördhet är därför av yttersta vikt.

Underhållande är ett stort plus
Därtill bör en barnvakt vara underhållande på alla sätt och vis. Kreativitet är därför en god egenskap som många föräldrar gärna ser att barnvakten äger.

Flexibilitet är alltid skönt
Ytterligare en viktig egenskap som föräldrar uppskattar är flexibilitet. Föräldrar vill gärna kunna skräddarsy sina scheman utifrån deras behov. Vid extern barnpassning vill föräldern kunna lita på att barnvakten kan rycka in med kort varsel.

Risktänk hos barnvakten
För att göra barnpassning säkert bör barnvakten ständigt ha ett pågående risktänk. Ingen förälder vill att sitt barn ska skada sig och de förväntar sig att barnvakten inte under några omständigheter utsätter barnet för onödiga risker. Det kan till exempel handla om höjder eller låta ett för litet barn leka med småbitar.

Med dessa egenskaper hos barnvakten finns det goda förutsättningar att skapa ett lugn hos både förälder och barn, vilket givetvis innebär att ett trivsamt och tryggt klimat etableras

En säkerhetsåtgärd är att noggrant undersöka så at barnvakten är utbildad i Hjärt och-lungräddning. Beroende på barnets ålder varierar HLR. Man ska trycka och blåsa in annorlunda. Man vet aldrig när olyckan är framme och om så vore fallet vore det än mer olyckat om inte barnvakten kan utföra HLR.

Allergier är ytterligare någonting som kan drabba barn och som barnvakter måste vara beredda på. Det är viktigt att ha en inövad plan för hur man bäst löser ett anfall är avgörande när paniken blir ett faktum.

Tidigare erfarenhet av barnpassning Oftast vill föräldrar anlita en barnvakt som redan har tidigare erfarenhet av barnpassning. Det förenklar för föräldrar att anlita en barnvakt som är förberedd på alla tänkbara situationer som kan uppstår i samband med barnpassning.

Denna text kommer från myNanny