ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Hitta en bra barnvakt

Hur perfekt ens vardag, rutiner och familjeliv må vara, kommer det alltid att finnas tillfällen då man behöver hjälp av en bra barnvakt. Ett av de starkaste skälen, är att ni vill spendera mer tid med varandra, lite vuxentid utan några småttingar att hålla efter. Men hur hittar man en bra barnvakt? Nedan följer de vanligaste alternativen. Vilket passar just för dig och ditt barn, beror helt på de behov och tillit du är villig att ge.

Familj
Det första som kommer till tanke i jakten på en bra barnvakt är familjen. Det finns självklart för- och nackdelar med att vända sig av familjen. Men rekommendationen är ändå att börja där, och då helst en vuxen och ansvarsfull familjemedlem. Visst kan du använda dig av din 14-åriga systerdotter, men här får du alltid bära det större delen av ansvaret och kanske inte riktigt kan slappna av. Dessutom har resten av familjen också egna liv och kan därför inte alltid synkas med dina barnvaktsbehov, och du får helt enkelt leta på annat håll.

Grannar och vänner
Ett vanligt andra alternativ för hur man hittar en bra barnvakt, är att vända sig till grannar och vänner. Här gäller det dock att du verkligen känner, och litar på dem. Att de har egna barn, eller åtminstone erfarenhet av att ha hand om barn är att rekommendera. De kanske har en tonårsdotter, eller son, som är villig att tjäna lite extra pengar. En extra fördel är vetskapen att tonåringens föräldrar är nära till hands om något skulle inträffa medan du är borta.

Fråga efter rekommendationer
Ett annat sätt på hur man hittar en bra barnvakt är helt enkelt att fråga runt bland vänner, grannar, arbetskollegor och andra delar av ditt nätverk. Medan de kanske inte vill ha någon konkurrens som deras egen barnvakt, finns det goda chanser att de har kännedom om en bra barnvakt som de kan rekommendera.

Professionella barnvakter
Det mesta finns på internet, inklusive hur man hittar en bra barnvakt! Med en enkel google sökning på t.ex “hitta barnvakt” (eller med vilken annan sökmotor du än föredrar) kan du få närmare ett trettiotal företag som har barnvaktstjänster som de enda de gör, eller som en tjänst bland andra hushållsnära tjänster.

De skiljer sig åt bland annat i timpris, verksamhetsområde som t.ex. att de endast verkar inom stockholmområdet, och vad som ingår, eller inte ingår, i deras barnvakters tjänsteportfölj. Sammanfattningsvis, kan vi konstatera att en rekommendation, oavsett om det gäller familj, grannar, vänner arbetskollegor etc. väger tungt i valet om hur man hittar en bra barnvakt, en man kan lita på. Det gäller också att inte ha bråttom med att hitta en barnvakt, för det är viktigt att inte bara ni som förälder, men också även barnen, känner sig helt trygg med barnvakten. Delar av det jobbet har givetvis företagen redan löst åt en, och således ska kunna ge dig vissa försäkringar och garantier.