ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Hur du hittar en bra barnvakt

Att hitta barnvakt är inte alltid lätt för en nybliven förälder. Vissa har förmånen att ha släkt eller vänner nära till hands som kan ställa upp, men för dem som behöver mer hjälp än så finns barnvakter.

Barnvakt är ett förtroendeuppdrag, och det är viktigt att du som förälder känner dig trygg med personen och att denne har rätt erfarenhet och kunskaper för att kunna ta hand om ditt barn.

Tänk på följande punkter när du ska välja barnvakt:

- Personen ska ha någon form av referens. Antingen via ett etablerat företag eller kanske någon person i grannskapet som har använt personen tidigare.
- Personen ska klara av att ta ansvar och vara mogen för uppgiften.
- Det är också viktigt att personen är intresserad av barn, och inte bara "sitter av tiden". Barn märker sådant snabbt.
- Flexibilitet och lyhördhet är också viktiga egenskaper, speciellt om man kunna ringa in personen på kort varsel.

När man anlitar en barnvakt via ett företag har det ofta fördelen att personen har gått en utbildning i första hjälpen eller hjärt-lungräddning för barn, vilken kan vara en ytterligare trygghet om olyckan skulle vara framme. Ytterligare en fördel är att barnvakten har ansvarsförsäkring om något skulle hända hemmet eller barnet under deras överinseende.

RUT-avdraget är ytterligare en faktor som har gjort det mer intressant att anlita hjälp via en etablerad förmedling eftersom det också har blivit betydligt billigare än för några år sedan.

Vem du än väljer ska ta hand om dina barn, så är det absolut viktigaste att du känner tillit till personen. För det är vad som betyder mest även för ditt barn.