ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Tre viktiga punkter att tänka på för dig som barnvakt

Att vara barnvakt kan vara det enklaste och roligaste extraknäcket som finns - man ska vara sig själv med fantastiska barn. Men det kan också kännas obehagligt då man är direkt ansvarig för barnens säkerhet. Här kommer tre tips för hur du som barnvakt på bästa sätt kan göra barnpassningen ännu säkrare.

1: Risktänk

Alla föräldrar har ett naturligt risktänk. Att något ska hända ens ögonsten är helt otänkbart och hjärnan går på högvarv för att motverka alla potentiella faror, hur långsynt det än verkar. Något som vi föräldrar märkt av i form av trötthet, trots att dagen varit ganska lugn. Med risktänk innebär framför allt höjder och småbitar som kan sättas i hals. Något som leder till vår nästa punkt.

2: HLR, hjärt- och lungräddning

Att tänka på att er barnvakt borde vara utbildad i HLR är en skrämmande tanke. Men det är en säkerhetsåtgärd om olyckan trots allt risktänk skulle vara framme. Vidare kan man se detta som en trygghet med en barnvakt då grannen eller släktingen sannolikt inte har gjort en HLR utbildning. HLR varierar beroende på barnets ålder. Man ska trycka annorlunda och blåsa in olika mängder luft. En HLR utbildning för barnvakt utbildar barnvakten för barn i olika åldrar och en strategi om olyckan är framme, som markant ökar chansen för överlevnad.

3: Allergier

Allergier går under samma kategori som HLR då man gärna inte förtränger det. Allergier kan när som helst under ett barns liv dyka upp och barnvakt bör tränas i även detta även om barnet inte idag har några allergier. Att ha en inövad plan för hur man bäst löser det är avgörande när paniken slår en. Det går ut på att identifiera när en allergisk reaktion har inträffat och hur man hanterar denna. Samtliga av dessa tre skulle kräva en hel uppsats i sig, och inte ens då är det heltäckande. Vi rekommenderar starkt att du som barnvakt studerar de tre punkterna ovan och lär dig allt du kan om dessa. Slutligen vill vi gratulera alla barnvakter och önska er en fantastisk tid med alla era barn!

Denna text kommer från myNanny