ann-img

Hitta och jämför
barnvakter för ditt barn.

Snabbsök: Stockholm, Göteborg, Skåne, Linköping/Norrköping

Vad kostar det att anlita en barnvakt?

Vad kostar det att anlita en barnvakt?

Visst vore det väl underbart att kunna hyra en kunnig och utbildad barnvakt då och då. Men många tvekar och grunnar på frågan vad det egentligen kostar med professionell barnpassning. Är det inte dyrt att hyra barnvakt? En nanny har väl bara rika familjer råd med! Så behöver det inte vara. Med RUT-avdraget sänks kostnaden med 30% och du kan anlita en trygg och pålitlig barnvakt.

Hyr en barnvakt för från 120 SEK/timme (pris i feb -14) och underlätta din vardag. Dina barn får en rolig och utvecklande stund samtidigt som du får möjlighet att göra det du måste. Vad kostar det inte att anlita en hantverkare, rörmokare eller att gå till frisören? Sätt kostnaden i perspektiv så inser du att det är mycket prisvärt med barnpassning från ett företag. Priserna varierar såklart mellan orter och mellan företagen i sig. Generellt är kostnaden för att anlita en barnvakt mycket låg.

Tillkommer det inga extra avgifter vid barnpassning? Priset för barnpassning varierar, som tidigare nämnt, beroende på företag och ort men också efter barnvaktens erfarenhet. Dessutom kan det kosta lite extra om man vill ha barnpassning sent, ex. efter klockan 21:00, eller om du vill anlita en barnvakt under storhelger som ex. jul, nyår eller andra helgdagar. Ibland tillkommer en mindre serviceavgift. Ofta har företagen en regel att man minst måste anlita barnvakten i 2,5 timmar åt gången. Denna regel finns mest för att det ska löna sig för barnvakten och för att minska restiden mellan uppdragen. Företaget står i de flesta fall för försäkringar, både för ditt barn och för sin personal under tiden barnpassningen sker. Om du behöver fler barnvaktstimmar så brukar de flesta barnvaktsföretag erbjuda ett bättre timpris.

Hur betalar jag för barnpassningen?

De företag du hittar på vår hemsida har alla F-skattsedel och arbetar på ett öppet och ärligt vis. Betalning sker alltid med företaget i sig och aldrig direkt via barnvakten. Du kan som oftast betala med kreditkort, banköverföring och i vissa fall mot faktura. Moms ingår i alla priser och är redan inkluderat i priset. Hur kan det vara så billigt att anlita en barnvakt? Timpriset för att anlita en barnvakt är ganska lågt. Hur kan man då samtidigt erbjuda erfarna barnvakter med stor kompetens? RUT-avdraget står för Renhållning, Underhåll och Tvätt men inkluderar även barnpassning. Detta skatteavdrag infördes 1 januari 2009 och innebär att man som privatperson får en skattereduktion på max 50 000 SEK/år (dock kan beloppet inte överstiga den mängd skatt du ska betala per år). De priser som företagen debiterar inkluderar redan detta avdrag, så du behöver inte lämna in något dokument till Skatteverket själv. Många unga studenter arbetar extra som barnvakter och eftersom arbetsgivaravgiften för personer under 26 år är halverad så kostar det mindre för företag att anställa just unga. Om ett företag anställer en person över 65 år är arbetsgivaravgiften ännu lägre. Äldre människor besitter stor livserfarenhet och har dessutom ofta stor vana vid barn.